Mám to v knihovničce? Pro Android.

Malý prográmek pro prohlížení databáze knihovny Calibre na Androidích telefonech. Jednoduchý a malý, vhodný při návštěvách knihkupectví (nemám tohle jako ebook?). Stačí mu soubor metadata.db z knihovny Calibre, není třeba do telefonu cpát kompletní knihovnu.

Požadavky: SD karta. Soubor metadata.db (nebo celou knihovnu) je třeba umístit na kartu, s vnitřní pamětí přístroje se nepočítá.

Stažení souboru - zde:

 

 

Hlavní obrazovka: Vypíše seznam knížek v databázi se základními podrobnostmi (název, autor, série). Ve volbách je možné změnit způsob řazení záznamů, a zvolit položky (autor, název), ve kterých bude program vyhledávat.

Čárový kód vyžaduje externí program (Barcode sccanner), před prvním použitím se nabídne instalace z Google play (pokud již v přístroji není).
Pokud v knihovně Calibre nevyplňujete ISBN, ani nezkoušejte. Funkce porovnává čárový kód z tištěné knihy s ISBN záznamem v knihovně, takže logicky nikdy nic nenajde.

Importovat knihovnu - bude přejmenováno na "otevřít". Jsou dvě možnosti - jen soubor metadata.db, nebo tentýž soubor z kompletní knihovny Calibre (chtěl jsem mít na SD kartě jak malou knihovničku včetně ebooků, a současně i seznam knížek v hlavní knihovně, která se opravdu celá na kartu nevejde).

Dropbox - nepoužívat, experiment, nedopracováno.

Nastavení - zadání hesla na xtrance (pro vyhledávání informací o knihách). Není nutné.

 
 

 

Detail knihy: Pokud je na kartě celá knihovna, zobrazí se obálka knihy a soubory (formát) jdou otevřít v přidružených programech. Přidržením na formátech lze soubor sdílet, přidržením na názvu nebo autorovi je možné vyhledávat na webu (např. na databazeknih.cz).

Klepnutím na autora, štítky nebo sérii se zavře okno detailu, zobrazí se hlavní obrazovka s podobnými položkami.

 

  • Zobrazení: 2749

K článku 'Mám to v knihovničce? Pro Android.' nejsou připojeny žádné komentáře

Zanechat komentář

Odpověď na Some User
 

Přihlášení